Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Radio Moldova Tineret Promo

15 Ian. 2024 / 07:13

Radio Moldova Tineret se lansează la Chişinău

Radio Moldova Tineret, postul public de radio pentru tineri, începe să emită din data de 15 ianuarie 2024 în municipiul  Chişinău, după ce a câştigat recent o frecvenţă de emisie pentru capitală la un concurs organizat de Consiliul Audiovizualului.

Începând cu ora 12.00, RMT va putea fi recepţionat pe frecvenţa 105,9 MHz din capitală, care a aparţinut în trecut unui foarte popular post comercial în anii 1990, Radio Nova.

Radio Moldova Tineret are în grila sa de emisie programe muzicale, informative, analitice, educaţionale şi culturale. Postul de radio transmite periodic ştiri pentru publicul său ţintă, tinerii din capitală şi din celelalte regiuni ale Republicii Moldova.

„Avem ce să le oferim tinerilor în fiecare zi. În primul rând o viziune proaspătă, o atmosferă pozitivă şi un sentiment de libertate. Prin programele noastre încercăm să-i motivăm pe tineri să fie activi şi să-şi formeze propriile lor opinii despre evenimente şi lumea înconjurătoare”, spune şefa postului public de radio pentru tineri, Elena Stegari. 

Conceput cu sprijinul Uniunii Europene de Radio şi Televiziune ca un post destinat publicului tânăr, pe 30 octombrie 2012, Radio Moldova Tineret oferă radioascultătorilor o diversitate de programe, adaptate intereselor şi nevoilor publicului său ţintă, tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani.

Cele mai importante emisiuni de la RMT sunt: „Alter Clasa” - magazinul informativ şi analitic cu subiecte de actualitate, inovaţii şi de interes pentru publicul tânăr; „Generaţia mea”, cuprinzând poveşti de succes ale tinerilor de succes din domeniul artei, culturii, activismului civic; „Libertalia” - un program educaţional şi cultural cu accent pe profilul tânărului contemporan şi comportamentele lui; „Monologul psihologului”, o emisiune despre problemele generaţiei actuale şi tehnici de soluţionare a lor; ,,Mori de cu(vânt)” - un podcast conversaţional, în care prezentatorii RMT dezbat subiecte-problemă de interes pentru tineri. 

În acest an, Radio Moldova Tineret şi-a propus să lanseze şi câteva emisiuni noi: un program dedicat literaturii, un talk-show despre sistemul de învăţământ din Republica Moldova şi o emisiune care să abordeze problemele de sănătate ale tinerilor.

RMT poate fi ascultat în următoarele localităţi din Republica Moldova: Bălţi, Varniţa, Sărata Galbenă, Copanca, Nisporeni, Glodeni şi Cahul.

În 2024 primul post public de radio pentru tineri îşi va extinde aria de emisie şi în alte localităţi

Comentarii