Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Regional

22 Sep. 2022 / 18:58

Condiţii mai bune pentru copiii preşcolari din Cahul, cu sprijinul UE

Condiţii mai bune pentru copiii preşcolari din Cahul. După trei decenii în care nu s-au făcut lucrări capitale de reparaţie la Grădiniţa „Prichindel”, acum a fost instalat un sistem de încălzire, a fost schimbat acoperişul clădirii, iar 12 blocuri sanitare au fost renovate. Cu sprijinul Uniunii Europene (UE), instituţia a fost dotată şi cu calculatoare, relatează Moldova 1.

Grădiniţa „Prichindel” este una dintre cele mai mari instituţii preşcolare din municipiul Cahul. Acum micuţii dispun de condiţii moderne de educaţie şi materiale didactice noi.  

„S-a schimbat sistemul de încălzire şi s-a făcut reparaţie capitală în 12 blocuri sanitare. S-a mai procurat tehnică digitală în fiecare grupă este laptop, şase table interactive, două imprimante performante color şi două boxe”, afirmă directoarea grădiniţei, Angela Bogu.

În municipiul Cahul sunt opt grădiniţe, iar autorităţile locale îşi propun modernizarea tuturor instituţiilor preşcolare. 

„Vrem ca toate grădiniţele din Cahul să corespundă din punct de vedere al eficienţei energetice să fie dotate corespunzător cu materiale didactice”, afirmă primarul din Cahul Nicolae Dandiş.  

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Uniunii Europene.

„Municipiul Cahul este una dintre regiunile în care Uniunea Europeană este implicată prin asistenţa sa şi eu am observat că lucrurile avansează. Grădiniţa din spatele meu este reparată datorită Uniunii Europene, iar instituţia a fost asigurată cu materiale didactice”, a menţionat ambasadorul UE, Janis Mazeiks.

Grădiniţa „Prichindel” din municipiul Cahul este frecventată de 370 de copii. Instituţia a fost reparată în cadrul programului EU4Moldova „Regiuni-cheie”, iar valoarea proiectului este de opt milioane de lei.

 

Comentarii