Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Eugen Sobol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

08 Aug. 2022 / 20:45

După ce au investit opt ani în domeniul apicol, acum au pus pe roate o afacere turistică. Povestea soţilor Sobol

După ce au investit peste opt ani în domeniul apicol, soţii Victoria şi Eugen Sobol din satul Bravicea, raionul Călăraşi, au decis să pună pe roate şi o afacere turistică. Aceştia au renovat o casă bătrânească, iar grădina imensă au transformat-o într-un adevărat colţ de rai. Mai mult, pentru a valorifica beneficiile apiterapiei, vizitatorii se pot caza în „căsuţele apicole”, construite cu ajutorul mai multor granturi., informează Moldova 1.

În această zonă pitorească, vizitatorii au ocazia să afle curiozităţi despre munca albinelor, dar şi ce presupun lucrările de îngrijire efectuate de apicultori.

„În acest loc sunt amplasaţi stupii, 20 de familii de albine şi două căsuţe cu apiterapie. Acestea au fost procurate prin intermediul programului „Start pentru tineri” ODIMM şi UN Women. Aici vom povesti vizitatorilor despre albine, viaţa şi activitatea lor, despre tipurile de indivizi, care şi ce rol are”, a relatat Victoria Sobol.

De asemenea, vizitatorii vor beneficia de şedinţe de apiterapiei, pot degusta mai multe tipuri de miere, iar pe viitor, vor avea posibilitatea să cazeze la această pensiune.

„Planificăm aici să fie degustaţia produselor apicole fiindcă afară ar putea fi riscul să vină mai multe albini la miere şi să înţepe eventual vizitatorii, fapt care nu ni-l dorim. Aici va fi dormitorul, la moment suntem în proces de a instala aici un pat, aici să fie dormitorul unde va fi posibilă cazarea”, a menţionat antreprenoarea.

Pentru a presta servicii de înaltă calitate, proprietarii spun că e nevoie de investit în infrastructură.

„Suntem în căutare de proiecte şi finanţatori pentru a săpa o fântână arteziană, care ne-ar putea îndestula cu apă, atât pe noi cât şi partea asta de sat. Persoanele care vin la noi şi doresc să ne susţină cu o donaţie, pun în acest borcan, pun o mică părticică pentru a ne ajuta cu această problemă”, a adăugat femeia.

Până acum familia Sobol a investit în amenajarea zonei peste 300 mii de lei.

Comentarii