Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Regional

28 Iun. 2022 / 15:42

În municipiul Bălţi s-a majorat din nou preţul la pâine. Ce spun oamenii

În municipiul Bălţi s-a majorat din nou preţul la pâine. De ieri, o franzelă produsă de Combinatul de panificaţie din oraş costă cu un leu mai mult. Cum este motivată această creştere, ce spun oamenii dar şi vânzătorii, aflăm din reportajul realizat de reporterii Radio Moldova.

De majorarea preţurilor sunt afectaţi, în primul rînd, bătrânii.  Aceştia spun că vor trebui să economisească pentru necesităţi doar că să aibă pe masă doar o bucată de pâine.

„Vom economisi pe altceva. Dacă vom avea făină, vom coace, dar dacă nu, nu ştiu ce vom face”;
„E foarte greu, am lucrat 47 de ani şi am ieşit la pensie cu 700 de lei. Pentru noi ca pensionari e foarte greu, pensia e foarte mică. Mai avem de achitat servicii comunale, medicamente. Ne mai ajută copii, dar şi ei au nevoile lor”;
„E foarte greu, cum pensionarii primesc acum până la 1500 de lei, nu ştiu cum ne vom descurca. Vom plăti câte puţin, să ne ajungă de mâncare”, spun bătrânii.

Şi vânzătorii sunt îngrijoraţi de aceste scumpiri. Odată cu majorarea în lanţ a energiei electrice şi la alte produse alimentare, creşterile sunt oarecum justificate.

„Fiecare cu preţul său, undeva s-a scumpit cu un leu, undeva cu doi. Cumpără oamenii aşa cum este, ce o să facă?!. Sunt alţii care se uită, văd preţul, se întorc şi se duc”, spune o vânzătoare.

Solicitaţi pentru a afla justificarea majorării la pâine, reprezentanţii Combinatului de panificaţie din municipiul Bălţi au refuzat să ne ofere comentarii şi au solicitat să revenim mai târziu.

Amintim că, ultima scumpire a preţului la produsele de panificaţie din oraşul Bălţi s-a produs în luna noiembrie a anului trecut.

 

Comentarii