Ştiri

Sursa imaginii: Atelier de Ştiri

Postat de: Alina Zlatov

Ştiri / Regional

04 Aug. 2022 / 15:10

Radio Moldova: La Bălţi s-ar putea scumpi şi apa (AUDIO)

Tariful pentru un metru cub de apă pentru consumatorii din municipiul Bălţi ar putea creşte cu 8 lei. O solicitare în acest sens a fost depusă la Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică de către Întreprinderea municipală Regia „Apă-Canal Bălţi. Dacă Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică va accepta noile preţuri, bălţenii vor plăti 19 lei şi 30 de bani pentru un metru cub de apă şi canalizare, relatează Radio Moldova.

Şi de această dată, la anunţarea noutăţii de mărire a tarifului pentru apă, cei mai indignaţi sunt pensionarii.

„Nici la stânga, nici la dreapta. Unde să apucăm noi cu aşa scumpiri. Dacă şi apa se scumpeşte, nu mai ştim ce o să facem. Ce o să facem la iarnă? S-a scumpit şi gazul, şi lumina, şi apa.”

„Majorarea este ceva ieşit din comun. Salariile sunt mici, majorările sunt mari. Dacă se mai scumpeşte şi apa, cred că o să fim nevoiţi să plecăm din ţară.”

„Cu 2.000 de lei pensia nu vom avea de unde plăti facturile şi le vom plăti în rate. Este foarte greu, mai ales că nu doar apa, dar şi gazul şi totul se scumpeşte. Noi cu ce vom trăi?”

„Este prea mult. Măcar dacă s-ar fi majorat şi salariile.”

Majorarea tarifului la apă în municipiul Bălţi este justificată prin creşterea preturilor la energia electrică, dar şi la alte servicii, spune directorul Regia Apă Canal Bălţi, Irina Zubenina.

„Noi sperăm că se va accepta solicitarea noastră, pentru că din anul 2015 tariful la apa potabilă nu a fost majorat. Dar de atunci, uitaţi-vă, de câte ori s-a majorat şi preţul la energia electrică şi alte servicii. Reieşind din cele expuse mai sus, cheltuielile întreprinderii la fel s-au majorat, ca şi altii achităm facturi”, a spus Irina Zubenina.

Dacă va fi acceptat tariful nou, bălţenii vor trebui să scoată din buzunar 19,30 de lei pentru un metru cub de apă şi de canalizare.

Comentarii