Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Regional

21 Sep. 2022 / 19:34

Lucrările de reparaţie a centurii oraşului Sîngerei au fost încheiate (VIDEO)

Lucrările de reparaţie a centurii oraşului Sîngerei au fost încheiate. Firma de construcţie a drumurilor a dat în primire cei 11,7 de kilometri, după 29 de luni în care a schimbat toate straturile, începând de la fundaţie, a reparat podurile şi sistemul de drenaj. Lucrările continuă pe alt sector de drum care leagă oraşul Sîngerei de oraşul Bălţi, relatează Moldova 1.


„Cel mai important ce a obţinut cetăţeanul, un drum calitativ. Toţi oaspeţii care vin în Republica Moldova pe care noi îi întâmpinăm cu bine aţi venit. Bine aţi venit pe drumuri frumoase, viaţă calitativă, să se întoarcă şi toţi cetăţenii care sunt plecaţi undeva departe. Doamne ajută! O lucrare minunată”, afirmă primarul oraşului Sîngerei, Arcadie Covaliov.

Lucrările au fost realizate de o firmă turcă şi au durat doi ani. Pandemia şi întreruperea liniilor logistice au creat complicaţii totuşi managerul de proiect susţine că drumul a fost reparat temeinic.

„Acum, acest drum are o fundaţie solidă, drenajul e foarte bun, dacă apa rămâne pe suprafaţa drumului nu e bine. Nu avem dubii privind calitatea, fiecare poate să se convingă pe loc”, menţionează antreprenorul turc, Ahmet Ecevit.

„În ceea ce vizează nordul Moldovei, avem un obiectiv foarte ambiţios, reabilitarea sectorului Criva-Bălţi care de asemenea face parte din Tend, cu sprijinul finanţatorilor noştri de la BEI, în acest scop am semnat de curând un acord de împrumut de peste 150 de milioane şi esenţa acestui acord va fi alocată pentru reabilitarea acestui tronson foarte important”, spune Secretarul de Stat la Ministerul Infrastructurii, Lilia Dabija.

Proiectul a fost finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare cu 19,3 milioane de euro. Alţi 18 kilometri de pe traseul Sîngerei-Bălţi se află în reparaţie, lucrările vor fi încheiate până la sfârşitul lunii octombrie.

 

Comentarii