Ştiri

Sursa imaginii: Facebook

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Regional

13 Aug. 2022 / 20:42

Maratonul lecturii, la biblioteca „Mihai Sadoveanu”, la (VIDEO)

În ultima lună de vacanţă, elevii au fost atraşi de către angajaţii Bibliotecii raionale „Mihail Sadoveanu" din Străşeni în Maratonul lecturii. Un proiect de educaţie prin care organizatorii şi-au propus să-i apropie pe copii de înţelepciunea cărţilor şi de miracolul lecturii, relatează Moldova 1.


Unii copii au descoperit prin intermediul acestui proiect avantajele lecturii, iar cei mai mari au ales să citească cărţi mai serioase.

„Trebuie să citeşti, afli ceva nou, te dezvolţi”.

„Carte de citire şi gândire" de Spiridon Vangheli despre Calul Troian, sunt multe informaţii care pot să înveţe copiii din istoria lumii”.

„Prima dată vin la maratonul lecturii. Ador să descopăr lucruri noi din cărţile pe care le citesc".

„Stiu cu cit citesc mai mult-imi va fi usor in viata”.

Părinţii salută activităţile prin care odraslele lor se pot dezvolta.

„Chiar dacă, noi, mămicile, avem de lucru, nu avem timp, ei totuşi vin aici. E un lucru foarte frumos şi bun şi pentru copii şi pentru noi, părinţii", a declarat Vitalia Miron.
Bibliotecarii susţin interesul copiilor pentru carte.

„Văzând un copil care citeşte, ţine o carte în mână şi vine cu fişe de lectură şi îşi doresc să citească o anumită carte. Ne bucură foarte mult. Copiii acuma au parte de cărţi atrăgătoare, foarte frumos ilustrate”, spune Lilia Rogaciov.

„Sunt de o luna in cadrul bibliotecii in calitate de bibliotecara, până acum am avut activităţi de voluntariat. Lectura este ceva important în viaţa fiecăruia pentru că anume lectura iţi deschide noi uşi şi iţi permite să călătoreşti stând pe loc, a declarant Andreea Certan.

La maratonul lecturii participă 300 de copii. Cei mai fideli cititori vor fi apreciaţi cu diplome, dar şi rechizite şcolare.

Comentarii