Ştiri

Sursa imaginii: Primăria Soroca

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

20 Sep. 2022 / 22:11

Obiectivele turistice din raionul Soroca ar putea fi promovate la nivel internaţional (VIDEO)

Obiectivele turistice din raionul Soroca ar putea fi promovate la nivel internaţional şi asta datorită unui proiect implementat de MoldArte. Astăzi un grup de specialişti din România şi Portugalia au vizitat mai multe locaţii, iar în scurt timp vor da verdictul dacă Soroca întruneşte toate cerinţele ca să fie inclusă în proiect, transmite Mesager.

Lumânarea Recunoştinţei, Cetatea Soroca, Cartierul romilor din Dealul Sorocii, Conacul Teohari sunt cartea de vizită a raionului. Mai mult datorită acestui proiect vor fi puse în valoare şi măestria meşterilor populari din regiune.

  „Este o întâlnire destul de bună pentru promovarea noastră ca meşteri cu potenţial cultural. Cred că se măreşte aria ca să ne cunoaştem lumea”, a spus Nina Manea, meşter popular.

 „Credem cu tărie că vom fi beneficiari a acestui proiect. Soroca este raionul care din punct de vedere cultural poate oferii multe lucruri frumoase. Este suficient să spune că avem cetatea Soroca”, susţine Iurie Tanase, vicepreşedinte al raionului Soroca.

 MoldArte este un proiect nou în Republica Moldova, care îşi propune să promoveze locurile pitoreşti din ţara noastră peste hotare.   

 „Fără Bălţi şi Soroca nu poate conştientiza un nord al Moldovei. Cred că este important ca oamenii să se molipseasca de aşa locuri cât mai mult şi în alte părţi ale ţări”, menţionează Adriano Marian, membru MoldArte.

Judeţul Soroca a fost din perioada interbelică cel mai dezvoltat judeţ din domeniul culturii, unde am avut şi teatru am avut şi casa corpului didactic, foarte  multe instituţii de cultură”, a spus Ana Bejan, reprezentantă a Institutului Cultural Român.

 Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Spaţii Europene de Cultură şi organizat de către Institutul Cultural Român, în colaborare cu Institutul Goethe Bucureşti.

 

 

Comentarii