Ştiri

Sursa imaginii: cna.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

06 Iul. 2022 / 13:53

Primarul satului Goleni, Edineţ, reţinut pentru 72 de ore într-un dosar de corupere pasivă

Primarul satului Goleni din raionul Edineţ este cercetat penal într-un dosar de corupere pasivă. Acesta este bănuit că şi-ar fi însuşit, prin extorcare, salariul lunar al unei angajate auxiliare a Primăriei, dar şi salariile altor angajaţi.

Potrivit CNA, din decembrie 2021 şi până în prezent, funcţionarul ar fi pretins de la angajata Casei de Ceremonii de pe lângă Primărie, să-i achite salariul său lunar, sub pretextul că nu şi-ar îndeplini calitativ obligaţiunile de serviciu.

Femeia ar fi fost ameninţată cu eliberarea din funcţie în cazul în care ar fi refuzat să-i dea sumele pretinse. Potrivit denunţătoarei, în februarie 2022, funcţionarul ar fi primit de la ea valoarea unui salariu lunar de 3000 de lei, pretinzând şi salariile pentru munca ce urma a fi prestată în următoarea jumătate de an.

În cadrul investigaţiilor, s-a stabilit că mai multe persoane, inclusiv angajata Casei de Ceremonii, ar fi încadrate fictiv în funcţii auxiliare la Primărie, iar salariile lor ar fi însuşite ilegal de către factorii de decizie.

Oamenii legii au efectuat percheziţii la biroul primarului, în urma cărora primarul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru stabilirea tuturor circumstanţelor şi stabilirii întregului cerc de persoane implicate.

Comentarii