Ştiri

Sursa imaginii: observatorul.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

05 Oct. 2022 / 18:00

Profesorii din Soroca au fost premiaţi pentru contribuţia lor în procesul educaţional (VIDEO)

Zi de sărbătoare şi pentru profesorii din Soroca. Dascălii au fost premiaţi pentru contribuţia acestora în procesul educaţional, în cadrul unui eveniment, organizat la Palatul Culturii din municipiu, informează Moldova 1.

Ilie Cernatînschi este profesor de matematică la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din municipiul Soroca.

„Vocaţia am avut-o din şcoală, mereu cel puţin lecţiile de matematică le predam eu, începând cu clasa a 7-a. M-am întors în ţară şi am ales să rămân cu această vocaţie”, a spus profesorul.

Corpul didactic din raionul Soroca spun că îşi exercită meseria cu plăcere şi spun că aceasta le este vocaţia.

„Sunt pedagog de 28 de ani şi pentru mine această profesie frumoasă este în primul rând o vocaţie, este o artă a sacrificiului , a dăruirii şi a formării omului în societate”, a afirmat profesoara Angela Bucătaru.

„Am activat în învăţământ peste 30 de ani. Cei mai frumoşi ani pe care i-am trăit au fost anii de şcoală. Mă bucur că acum mulţi tinerii păşesc pragul şcolilor pentru că din păcate ne lipsesc intelectualii”, a relatat profesoara Ana Bejan.

Autorităţile anunţă că în ultimii trei ani în raionul Soroca şi-au început activitatea peste 50 de tineri specialişti. Pentru a face faţă, locurile vacante sunt suplinite cu pensionari.

„Ne bucurăm că alături cu pedagogii cu experienţă în raionul Soroca avem peste 50 de cadre didactice în primii trei ani de activitate: sunt şi educatori şi învăţători şi profesori,  atât în mediul rural cât şi urban. Evident că problema nu este pe deplin rezolvată. Mai avem nevoie de cca 20 de cadre didactice care la moment sunt suplinite de către cadrele didactice pensionare.

Din anul 1994, UNESCO a stabilit ca Ziua Internaţională a Educaţiei să fie sărbătorită în fiecare an pe 5 octombrie.

Comentarii