Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

18 Iun. 2022 / 20:20

Protest la Bălţi împotriva scumpirilor din ultima perioadă

Mai mulţi membri şi susţinători ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au protestat, sâmbătă, la Bălţi. Aceştia şi-au manifestat nemulţumirea faţă de scumpirile din ultima perioadă şi acuză guvernarea de inacţiuni. În replică, deputaţii PAS atrage atenţia că scumpirile au fost provocate de războiul din Ucraina şi că, oricum, bugetul este orientat spre politici sociale, relatează Radio Moldova.

Cu pancarte în mâini protestatarii au mărşăluit pe străzile municipiului Bălţi. Acest protest reprezintă nemulţumirea oamenilor la scumpirile în lanţ din ultima perioadă, spun protestatarii.

„Aşa greutate cum acum în ţară nu a fost niciodată, datorii pe căldură. Oamenii nu au cu ce plăti”.

„Foarte greu, totul mă nemulţumeşte, asta ce e viaţă”.

În cazul în care autorităţile nu vor interveni pentru a micşora preţurile, protestele vor continua spune deputatul PSRM, Alexandru Nesterovschi.

„Aţi văzut că în ţară sunt organizate multe proteste, scopul principal al meu şi al partidului este de a trezi oamenii simpli ca să iasă în stradă. Îndemnul a fost dacă sunteţi mulţumiţi de viaţă staţi acasă. Protestul este împotriva ridicării preţurilor”.

De cealaltă parte, deputatul PAS a comentat anterior pentru Radio Moldova că preţurile cresc la nivel internaţional ca urmare a războiului din Ucraina, iar autorităţile implementează măsuri de sprijin pentru cetăţeni.

„Toată Europa se confruntă cu acest lucru, iar ceea ce Guvernul în situaţia dată să majoreze veniturile oamenilor, în special al celor vulnerabili”, a spus Radu Marian.

Amintim că, membrii PSRM din Bălţi dar şi simpatizanţi au organizat un astfel de protest la mijlocul lunii aprilie.

Comentarii