Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Regional

19 Sep. 2022 / 21:00

Şoseaua de centură a oraşului Comrat va fi în curând finalizată

Lucrările de construcţie a drumului de ocolire a oraşului Comrat, o şosea nouă ce include şase poduri, vor fi finalizate în scurt timp. Aceasta înseamnă că transportul de mărfuri nu va mai traversa municipiul Comrat, iar vehiculele vor putea merge cu o viteză mai mare în drum spre sudul ţării.

În luna august, pe cei 18,3 kilometri de drum, care constituie şoseaua de centură a oraşului Comrat, au avut loc ultimele lucrări de aplicare a marcajului rutier. 

„Este faza finală. Au fost instalate parapete metalice, va fi conectat iluminatul stradal în intersecţii”, a explicat consultantul la Administraţia de Stat a Drumurilor, Victor Ungureanu, venit să inspecteze şantierul. 

Construcţia a început în anul 2019 şi are o valoare de 29,4 milioane de euro, bani împrumutaţi de Guvern de la Banca Europeană de Investiţii. Lucrările sunt executate de o companie turcă.

Drumul are cinci sensuri giratorii, cinci poduri şi un pasaj peste calea ferată.

„Obiectivul nostru este că toate proiectele de infrastructură a drumurilor să se facă în termen şi calitativ”, a declarat ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Ministerul lucrează în prezent la un plan de reabilitare a drumurilor naţionale şi regionale pentru următorii şapte ani, pe care îl va aproba în toamnă. „Ne dorim ca toate drumurile naţionale să fie într-o stare foarte bună. Înţelegem că bugetul ţării nu este suficient pentru aceste lucrări şi vom atrage resurse financiare de la partenerii de dezvoltare”, a adăugat Andrei Spînu. 
 

Comentarii