Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

22 Iun. 2022 / 14:05

Un complex modern de procesare a subproduselor de origine animală va fi construit la Criuleni

La Criuleni va fi construit un complex modern de procesare a subproduselor de origine animală (SOA), care nu sunt destinate consumului uman. Astfel, în cadrul şedinţei Cabinetului de Miniştri a fost avizat pozitiv proiectul de lege ce prevede alocarea unui lot de teren agricol pentru construcţia complexului. Este vorba de o suprafaţă de 2,5 ha de teren agricol, aflat în gestiunea Întreprinderii de Stat „Staţiunea Didactică Experimentală Criuleni”.

Metodele actuale de prelucrare a SOA nu corespund practicilor internaţionale. Acestea implică riscuri sporite pentru sănătatea publică şi mediul înconjurător, creând dificultăţi majore în asigurarea trasabilităţii produselor de origine animală şi împiedicând, astfel, accesul lor pe pieţele de export.

Potrivit unui studiu, unitatea de procesare a subproduselor de origine animală va oferi peste 30 de locuri de muncă noi.

Construcţia unităţii de procesare a subproduselor de origine animală se pliază pe angajamentul asumat de Republica Moldova prin Acordul de asociere RM-UE privind cea de-a treia finanţare a Proiectului „Agricultura competitivă în Moldova” (MAC-P).

Comentarii