Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Regional

19 Iun. 2022 / 16:26

Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului, marcată la Soroca (VIDEO)

În fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Lucrătorului Medical şi a Farmacistului. Zeci de profesionişti din oraşul Soroca au primit diplome de apreciere pentru activitate prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătăţii şi dezvoltarea sistemului de sănătate. Deşi exercitarea acestei meserii presupune sacrificiu şi devotament faţă de jurământul lui Hipocrate, cei mai mulţi doctori dau asigurări că vor fi în serviciul fiecărui pacient, relatează Moldova 1.


Polina Cucereavaia munceşte la centrul medicilor de familie din Soroca de mai bine de jumătate de secol şi spune că munca îi aduce cea mai mare satisfacţie.

„Am în spate 67 de ani lucraţi în domeniul medicinii. Mă strădui să transmit tinerilor toate cunoştinţele mele. Omul care şi-a ales profesia de medic, trebuie să iubească lumea aşa cum se cere de la Domnul”, a relatat Polina Cucereavaia..
Deşi meseria este adeseori riscantă, dau asigurări că vor fi mereu la datorie.

„Este o profesie nobilă, o profesie frumoasă, este necesară pentru toată lumea”, a declarat medicul Angela Belous.

„Mi-am dedicat viaţa medicinei şi nu regret absolut nimic. Este un lucru greu, dar satisfacţia primită în rezultatul succeselor scoate toate greutăţile de pe umeri”, a spus medicul Eugenia Rezus.

Pentru sacrificiul şi dedicaţie, lucrătorii medicali din instituţiile de sănătate din raionul Soroca au primit diplome de apreciere.

„Medicii au demonstrat în perioada complicată a pandemiei curaj, demnitatea, profesionalismul, riscând cu propria sănătate. Consiliul raional contribuie financiar pentru procurarea utilajelor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă”, a declarat preşedintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

În sistemul medical din Soroca activează un număr de 500 de angajaţi.

Comentarii