Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

28 Iun. 2022 / 18:24

Adrian Dupu: „România este pregătită oricând să ajute Republica Moldova” (VIDEO)

România este pregătită oricând să ajute Republica Moldova, a declarat la emisiunea „Zi de zi” secretarul de stat în Departamentul pentru Relaţia cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu. Potrivit oficialului român, crizele pandemice, energetice şi criza refugiaţilor ucraineni au unit cele două maluri ale Prutului.

„România a livrat gaze în Republica Moldova la sfârşitul anului trecut pentru pentru a reuşi să facă faţă presiunii. România este pregătită oricând să ajute Republica Moldova, şi dacă ne uităm pe parcursul ultimelor 30 de ani, nu cred să fi fost vreun moment în care Republica Moldova să aibă nevoie de ajutor şi susţinere şi să nu-l primit din partea României”, a declarat Adrian Dupu.

În opinia oficialului, din momentul în care Republica Moldova a primit statutul de ţară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, relaţiile economice dintre Bucureşti şi Chişinău vor deveni mai puternice. Potrivit statisticilor, România este principalul partener comercial al ţării noastre, iar peste 30 la sută din mărfurile moldoveneşti ajung pe piaţa română.

Amintim că, România a alocat aproape un milion de euro pentru 36 de proiecte care vor fi implementate de instituţiile şi asociaţiile din Republica Moldova şi România pe parcursul anului curent. Printre beneficiari este şi Compania „Teleradio-Moldova", care va lansa două portaluri web, dar şi o platformă digitală.

„Mă bucur că compania Teleradio Moldova este una din câştigătorii proiectelor. Este vorba de digitalizarea companiei, construirea a două site-uri unul pentru Radio Moldova şi unul pentru Moldova 1 care va face mult mai uşoară interacţiunea cu publicul”, a remarcat Adrian Dupu.

Menţionăm că, toate cele 36 de proiecte au fost selectate în bază de concurs şi vizează domenii precum mass-media, cultură, educaţie, religie şi societatea civilă.

Comentarii