Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

06 Iul. 2022 / 20:21

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei va fi reorganizată şi redenumită

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei va fi reorganizată şi redenumită în Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare şi Protecţia Consumatorilor. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Cabinetul de miniştri.

Modificările au fost necesare pentru a eficientiza activitatea instituţiei. Până în prezent, Agenţia cu profil de protecţie a consumatorilor efectua controale preponderent în baza petiţiilor consumatorilor. După reorganizare, toate produsele de pe piaţă vor fi evaluate şi verificate prin intermediul instrumentelor de monitorizare şi prelevare de probe. Astfel, Inspectoratul va fi orientat spre desfăşurarea activităţilor de supraveghere a pieţei în mod eficient. 

Totodată, instituţia va avea competenţe în domeniul supravegherii pieţei privind produsele nealimentare; conformitatea serviciilor (inclusiv turistice); protecţia consumatorilor; metrologie şi produse preambalate; controlul de stat al activităţilor în domeniul jocurilor de noroc; respectarea condiţiilor de licenţiere conform domeniului de competenţă ş.a.

Inspectoratul va avea un efectiv-limită în număr de 63 de unităţi, funcţia de director va fi exercitată, temporar, de actualul şef al Agenţiei.

Comentarii