Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

23 Iun. 2022 / 17:04

Automobilele, terenurile şi casa lui Igor Dodon, puse sub sechestru. Precizările Procuraturii Anticorupţie

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost invitat la Procuratura Anticorupţie (PA) pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că pe bunurile sale şi ale familiei au fost aplicate sechestre. Informaţia a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupţie, Mariana Cherpec, relatează Moldova 1.

Potrivit Procuraturii Anticorupţie, sub sechestru au fost puse următoarele bunuri imobile:

- terenul şi casa individuală, amplasată în municipiul Chişinău, în care locuieşte fostul preşedinte cu familia sa;

- terenuri şi construcţii, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călăraşi, deţinute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului şef de stat, care au calitatea de complici la săvârşirea infracţiunii de îmbogăţire ilicită;

- 4 terenuri şi 6 construcţii amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deţinute prin intermediul unui complice al acestuia, deţinut la moment în arest preventiv;

- 4 automobile, deţinute prin intermediul unei persoane terţe interpuse.

Totodată, ex-preşedintele a scris într-o postare pe Facebook că procurorii i-ar fi fabricat acest dosar şi nu deţin probe suficiente.

Amintim că, Igor Dodon se află în arest la domiciliu pentru 30 de zile. El este bănuit de corupere activă, finanţare ilegală a partidului politic, îmbogăţire ilicită şi trădare de Patrie.

Comentarii