Ştiri

Sursa imaginii: Mesager

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

15 Iul. 2019 / 20:26

Bucurie triplă pentru o familie din Chişinău

Bucurie triplă pentru o familie din Chişinău. Victoria, Răzvan şi Eliza - sunt tripleţii care i-au făcut cei mai fericiţi pe Ala şi Sergiu Colesnic. Micuţii, care au venit pe lume pe 11 iulie la Spitalul Clinic Municipal nr. 1, dar şi mama, sunt perfect sănătoşi. Tinerii părinţi aşteaptă cu nerăbdare toate provocările, dar şi bucuriile pe care viaţa de părinţi de tripleţi le-a pregătit-o, relatează Mesager.

Din momentul când au aflat că vor fi părinţi de tripleţi, tinerii părinţi Ala şi Sergiu Colesnic spun că au avut parte de o experienţă de nedescris.

„Puţin m-am şocat, pentru că nu m-am aşteptat. Am vrut în familia noastră să fie trei copii, dar Dumnezeu a vrut să fie toţi odată şi suntem foarte bucuroşi. Emoţiile chiar sunt de nedescris pentru că te uiţi la ei şi parcă nu îţi vine a crede - toţi frumoşi, toţi mici, toţi ai noştri”, a precizat mama copiilor, Ala Colesnic.

„În primul rând că a fost însărcinată eram tare bucuros, dar cu doi, cu trei... da, bineînţeles că bucuria e mai mare. Am fost fericit, am aşteptat”, afirmă tatăl copiilor, Sergiu Colesnic.

La fel de fericiţi sunt şi bunicii, care au spus că se vor implica în creşterea nepoţilor.

Medicii spun că operaţia a decurs fără complicaţii, iar starea bebeluşilor este satisfăcătoare.

„Pe parcursul anului 2019 avem un caz repetat de o sarcină cu tripleţi, care cu succes a fost finisată. Este sarcină concepută pe cale naturală. Conform regulilor, a fost supusă operaţiei cezariene, la 35-36 săptămâni extraşi trei bebeluşi de 1990, 2100 şi 2300 de grame. Operaţia a decurs fără complicaţii, fără dificultăţi şi astăzi se externează o fericire triplă”, a declarat Oleg Potacevschi, şeful secţiei obstetrică.

„Copiii s-au adaptat fără particularităţi, desigur mulţumită şi mamei că a fost foarte grijulie. Pentru copiii prematuri acesta este un factor foarte important, fiindcă ei necesită o îngrijire mai minuţioasă”, a menţionat Lilia Gordiş, medic neonatolog.

Tinerii părinţi ştiu că nu le va fi uşor, dar speră să treacă peste toate ghidaţi de dragostea nemărginită pentru copii.  

„Fericirea este triplă şi nu poţi să pui piedică la altceva că cheltuielile, mă rog, o să le facem cumva faţă cumva. Sunt mulţi doritori de a ajuta. Eu cred principalul noi să fim sănătoşi”, a spus mama copiilor.   

Naşterea tripleţilor concepuţi pe cale naturală, fără a recurge la fertilizare in vitro, are loc o dată la 6000 de naşteri.

Comentarii