Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 18:15

Circa 700 de mii de cetăţeni s-au înregistrat pe site-ul compensatii.gov.md

Aproximativ 700 de mii de cetăţeni s-au înregistrat până acum pe platforma guvernamentală compensatii.gov.md, pentru a putea beneficia de compensaţii în perioada rece a anului. Anunţul a fost făcut de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spătari, relatează Radio Moldova.

„Înregistrarea pe platforma compensatii.gov.md în cadrul programului „Ajutor la contor” continuă. Atribuirea categoriilor va fi făcută în mod automat în sistem, începând cu data de 25 noiembrie. Mâine este data limită de înregistrare pentru a beneficia de categoria de vulnerabilitate pentru luna noiembrie. În acest context, mulţumesc asistenţilor sociali, bibliotecarilor, altor registratori care au făcut un efort considerabil pentru a înregistra familiile vulnerabile”, a declarat ministrul Marcel Spătari.

Potrivit oficialului, 40 la sută din numărul total de cereri au fost depuse de registratori, asistenţi sociali şi bibliotecari.

Amintim că pentru acordarea compensaţiilor în facturi la gazele naturale, energie termică şi electrică, statul va cheltui în jur de cinci miliarde de lei, de două ori mai mult faţă de anul trecut.

 

Comentarii