Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

05 Aug. 2022 / 11:47

Clasamentul instituţiilor de învăţământ cu cea mai înaltă rată de promovare a examenului de bacalaureat 2022

Clasamentul instituţiilor de învăţământ, alcătuit pe baza rezultatelor obţinute de candidaţii înscrişi în acest an la sesiunea de bacalaureat 2022 a fost publicat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare.

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, liceele cu cea mai înaltă rată de promovare a examenului de bacalaureat 2022 sunt: Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel” şi Instituţia Privată de Învăţământ Liceul de Creativitate şi Inventică „PROMETEU-PRIM”.

Colegiile şi centrele de excelenţă cu cea mai înaltă rată sunt: Colegiul „Vasile Lupu” din Orhei, Colegiul „Mihail Ciachir” din Comrat, Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din capitală şi Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, iar printre universităţi se regăsesc: Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, Universitatea de Stat din Moldova şi Universitatea Tehnică din Moldova.

Conform rezultatelor finale, 95 de licee teoretice au rata de promovare a examenului de bacalaureat de 100 %, 14 dintre aceste instituţii, obţinând media la examen mai mare sau egală cu 8.

La examenul de bacalaureat 2022 au participat 375 de instituţii, dintre care: 319 licee teoretice, 47 de colegii şi centre de excelenţă şi 9 universităţi.

Comentarii