Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

17 Mai 2022 / 15:40

Comisia Situaţii Excepţionale va anunţa miercuri o decizie privind reglementarea preţului la uleiul vegetal

Comisia Situaţii Excepţionale urmează să anunţe mâine o decizie în privinţa reglementării preţului la uleiul de floarea-soarelui, a anunţat preşedintele Parlamentului, Igor Grosu în cadrul emisiunii „Zi de zi” de la Radio Moldova.

Şeful Legislativului susţine că această scumpire este inexplicabilă, întrucât ţara noastră este producătoare de ulei, iar stocurile sunt suficiente. În acest sens, Igor Grosu a îndemnat şi Consiliul Concurenţei să investigheze mai bine aceste scumpiri.

„Există o companie monopolistă, căreia va trebui să-i venim de hac. Mâine, Comisia Situaţii Excepţionale va lua o decizie în raport cu acest produs, pentru că acesta este un produs social şi important. Vreau să transmit membrilor Consiliului Concurenţei: E timpul să vă mişcaţi. Fie demonstraţi că sunteţi viabili şi utili în cazul unui astfel de monopolist, fie noi nu avem nevoie de o astfel de instituţie”, a declarat preşedintele Parlamentului.

Igor Grosu a cerut intervenţia Băncii Naţionale pentru a tempera şi a nu permite creşterea preţurilor, iar lanţurilor comerciale - să dea dovadă de „responsabilitate socială” şi să nu admită majorări nejustificate la produsele alimentare.

Amintim că, uleiul de floarea-soarelui s-a scumpit cu circa 30% în această lună şi a ajuns să coste aproximativ 50 de lei per litru.

Comentarii