Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

17 Aug. 2022 / 21:11

Criză de blanchete: cetăţenii vor primi acte provizorii în loc de buletine de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare

Cetăţenii care doresc să-şi perfecteze buletinul de identitate, permisele de conducere şi certificate de înmatriculare a vehiculelor vor primi gratuit acte provizorii, care vor fi valabile timp de 6 luni. Aceste acte sunt eliberate de către centrele multifuncţionale ale Agenţiei Servicii Publice în perioada 15 august - 06 octombrie. Această măsură a fost luată de Comisia Situaţii Excepţionale în contextul în care agenţia nu dispune de suficiente blanchete pentru a perfecta un act final, a menţionat pentru Radio Moldova directorul ASP, Mircea Eşanu.

Potrivit lui, în viitorul apropiat, agenţia va folosi o nouă tehnologie de perfectare a documentelor pe suport de policarbonat.

Mircea Eşanu a mai precizat că această criză de blanchete este determinată şi de situaţia post pandemică pe întreg continentul european dar şi de războiul din Ucraina, ori mai multe ţări europene solicită concomitent blanchete pentru perfectarea actelor de identitate.

Totodată, precizăm că termenul de examinare a cererilor pentru eliberarea buletinului de identitate, a permisului de conducere şi a certificatului de înmatriculare a vehiculului va fi prelungit până la cel mult 3 luni, actualmente fiind de 20 de zile.

Comentarii