Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

13 Mai 2021 / 19:03

Cu sprijinul diasporei, visul a devenit realitate pentru copiii unei familii din Misovca (VIDEO)

Trăiesc modest, însă dragostea de carte o poartă în suflet. Vorbim de copiii familiei Greiţari din satul Misovca, raionul Ialoveni, care demult îşi doreau un calculator modern la care să-şi facă temele. Visul lor a devenit realitate graţie diasporei din Canada, care s-a mobilizat şi a donat bani în cadrul celei de-a doua ediţii a campaniei sociale „Dăruim din inimă”, organizată în parteneriat cu Radio Moldova Actualităţi. Pe parcursul proiectului caritabil au fost adunaţi 180 de mii de lei, bani din care s-au procurat 14 calculatoare, produse alimentare şi electrocasnice, donate ulterior mai multor familii social-vulnerabile, relatează Mesager.


Calculatorul era o necesitate vitală pentru adolescenţii care anterior se conectau la lecţiile online de pe un telefon. Chiar dacă ambii părinţi muncesc oficial, nu reuşesc să adune bani pentru a procura echipamentul tehnic.

„Noi avem un telefon, nu nou-nouţ, şi când lucra, când nu. Pentru copiii mei este o bucurie foarte mare”, a spus Veronica Greiţari, părinte.

„Vă mulţumim. Ne bucurăm foarte mult, copiii sunt fericiţi, a fost o surpriză pentru ei”, susţine Ghenadie Greiţari, părinte.

Educaţi şi străduitori, aşa îi caracterizează directorul gimnaziului din localitate, unde învaţă copiii soţilor Greiţari.

„Suntem mândri de aceşti copii. Sunt dintr-o familie unde trăiesc greu, dar se străduiesc să înveţe. Toţi profesorii sunt mulţumiţi”, a declarat directorul Gimnaziului Misovca, Vitalie Serjant.

Ana şi Mihai sunt convinşi că acum vor reuşi să aibă note şi mai mari.

„Ne-am bucurat mult. O să fie mai comod, cu ajutorul calculatorului ne va fi mai uşor să căutăm informaţiile necesare, dar şi la informatică vom reuşi să exersăm. Pe telefon nu puteam să descărcăm toate programele necesare pentru lecţii”, afirmă Ana, elevă.

Familia a primit în dar produse alimentare în valoare de aproape două mii de lei, un calculator şi le-a fost achitat abonamentul la Internet pentru două luni. Susţinere au şi din partea autorităţilor locale.

„Nu demult am avut o activitate cu organizaţii tot de binefacere, am ajutat la fel cu produse alimentare, tot datorită unor implicări de peste hotarele ţării. Copiii sunt instruiţi la Centrul de zi din localitate, unde în fiecare zi beneficiază de un prânz cald şi după ce se finalizează lecţiile sunt instruiţi de către profesori”, a specificat Marcel Bobeica, primarul comunei Gangura, Ialoveni.

Campania „Dăruim din inimă” este organizată de diaspora din Canada în parteneriat cu Radio Moldova Actualităţi.

„Fiecare familie selectată de noi a primit mai multe produse alimentare în valoare de până la trei mii de lei. Două familii din nordul ţării au fost ajutate să se conecteze la apeduct şi canalizare, le-am cumpărat şi maşini de spălat. O familie din Nisporeni a beneficiat de un ajutor în valoare de 1.200 de lei pentru a-şi cumpăra un motocultor. De asemenea, o bătrână a primit lemne de foc, iar un copil invalid - un scaun cu rotile”, a precizat Ludmila Alexei, coordonatoarea campaniei.

În cadrul campaniei sociale, peste 60 de copii din mediul rural au beneficiat de suport.

 

Comentarii