Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

23 Sep. 2022 / 09:30

Deputaţii au aprobat majorarea claselor de salarizare pentru asistenţii sociali

Deputaţii au aprobat majorarea claselor de salarizare pentru asistenţii sociali comunitari şi asistenţii parentali profesionişti cu studii superioare tehnice. Aceste categorii de persoane vor beneficia de o creştere a salariului cu 200 de lei, relatează Radio Molova.

Secretarul de Stat al Ministerului Finanţelor, Dina Roşca a afirmat că se propune şi acordarea unui spor suplimentar la salariu, în mărime de până la 75 la sută din salariul de bază, pentru anumite categorii de salariaţi.

„Funcţionarii publici din cadrul autorităţilor publice nemijlocit implicaţi în cele 33 de grupuri interministeriale care vor fi nemijlocit implicaţi în elaborarea şi ajustarea unui cadru normativ. Majorarea şi unificare claselor de salarizare pentru asistentul social  este de la 700 la 900 de lei, în afară de majorarea claselor de salarizare se mai adaugă şi acea  majorarea a valorilor de referinţă pentru aceste categorii”, a declarat Dina Roşca. 

Precizăm că salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie şi achitate începând cu luna octombrie a acestui an.

 

Comentarii