Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 18:22

Din cauza deconectărilor la energia electrică, troleibuzele staţionează. Oamenii au aşteptat în staţii minute în şir (VIDEO)

Mai bine de o oră ţara, inclusiv capitala, a rămas fără energie electrică ca urmare a bombardamentelor ruseşti asupra sistemului energetic ucrainean. În municipiul Chişinău totul a fost paralizat, inclusiv traficul rutier. Pe străzi s-au format ambuteiaje, iar zeci de oameni aşteptau în staţii troleibuzele care nu circulau, relatează Moldova 1.

Zeci de oameni au fost surprinşi în staţii şi pe străzile capitalei încercând să ajungă la destinaţie. Magazinele, farmaciile, cafenelele şi alte locaţii şi-au închis uşile la propriu după ce casele de marcat au încetat să funcţioneze. Unii oameni s-au pornit pe jos, alţii încercau să prindă un maxi-taxi.

„De 40 de minute aşteptăm, am îngheţat. Vedem că nu este lumină însă nu ştim din ce cauză. Nu lucrează nici telefonul, nu este lumină, este frig şi plouă. Chemăm un taxi, altă soluţie nu avem”;

„Ne ducem acasă pe jos. Nu este transport, nu este lumină”;

Haos a fost şi în trafic. După ce în intersecţii semafoarele nu mai funcţionau, pe străzi s-au format ambuteiaje enorme.

„Foarte greu, mergem după copii şi nu reuşim, mă duc că mă aşteaptă la oprire poate s-au porni troleibuzele”;
„Destul de dificil, sunt ambuteiaje în oraş şi destul de dificil se circulă”, spun oamenii.

Amintim că în data de 15 noiembrie, Republica Moldova a mai fost decontată de la curentul electric timp de o oră şi jumătate. Din cauza deficitului de electricitate, mai multe localităţi şi cartiere din Bălţi şi Chişinău au rămas fără lumină. Şi atunci criza a fost provocată de atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice din Ucraina.
 

Comentarii