Ştiri

Sursa imaginii: CALM

Postat de: Alina Zlatov

Ştiri / Social

23 Sep. 2022 / 15:10

Dumitru Udrea: Toate şcolile şi grădiniţele din Cahul vor fi asigurate cu grupuri sanitare moderne

Dezvoltarea portului Giurgiuleşti, reabilitarea podului Cahul-Oancea, modernizarea instituţiilor de învăţământ din sudul ţării, sunt câteva dintre proiectele care vor fi implementate în următorii ani, relatează Radio Moldova.

Acestea se regăsesc în Strategia naţională de dezvoltare „Moldova Europeană 2030” care a fost aprobată astăzi de către cabinetul de miniştri. Secretarul General al Guvernului, Dumitru Udrea:

„În următorii ani Portul Giurgiuleşti va fi dezvoltat şi va fi asigurată conectarea acestuia la infrastructura feroviară. Suntem în procedura de negociere şi semnare a acordurilor cu partea română privnd reabilitarea mai multor poduri, inclusiv a podului rutier Cahul – Oancea. Ne propunem construcţia şi reabilitarea sistemelor de canalizare şi staţiilor de epurare în toate localităţile cu un număr mai mare de 15.000 de locuitori, construirea Spitalului regional Cahul. Va fi creat liceu model, iar toate şcolile şi grădiniţele din raion vor fi asigurate cu grupuri sanitare moderne şi sigure”, Dumitru Udrea.

Precizăm că şedinţa Cabinetului de Miniştri a avut loc astăzi la Cahul. Prim-ministra, Natalia Gavriliţa, a afirmat că îşi propune ca odată la 4-6 săptămâni, şedinţa Guvernului să se desfăşoare într-o nouă localitate, pentru a discuta împreună cum poate fi accelerată dezvoltarea în regiunile ţării. Prima şedinţă s-a desfăşurat la Bălţi pe 6 iulie curent.

Comentarii