Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

05 Aug. 2022 / 19:15

FBI şi MAI au semnat un memorandum de cooperare, schimb de date şi informaţii

Memorandumul de cooperare şi schimb de informaţii cu privire la identificarea amprentelor digitale în scopuri de justiţie penală şi pentru lupta împotriva terorismului, a fost semnat astăzi, la Chişinău, de către ministrul afacerilor interne Ana Revenco şi oficiali ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) al SUA.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, datorită acestui document specialiştii MAI vor reuşi să facă schimb de informaţii operative cu agenţii FBI, cu privire la grupurile criminale şi teroriste de interes comun. De asemenea, aceştia vor face schimb de experienţă cu privire la modalităţi de detectare şi combatere a activităţii criminale prin tehnici de investigare, precum şi prin utilizarea metodelor, şi tehnologiilor ştiinţifice.

Totodată, documentul va oferi posibilitatea de a obţine din baza de date a FBI, care are aproape 80 de milioane de înregistrări, rezultate şi date cu privire la terorişti, şi criminali transnaţionali cunoscuţi sau suspectaţi în comiterea unor crime. Acest memorandum va ajuta investigaţiile, va îmbunătăţi eficacitatea aplicării legii şi va promova siguranţa publică. Din anul 2002, în cadrul acestui program al FBI participă peste 50 de ţări, care au acces la peste 450 000 date biometrice.

Comentarii