Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

06 Oct. 2022 / 18:05

Fructele pentru sistemul imunitar - la mare căutare (VIDEO)

Cătina, ziziphusul sau măcieşul sunt fructele sezonului de toamnă. Specialiştii spun că acestea sunt benefice pentru sistemul imunitar, iar numărul persoanelor care preferă remediile naturiste este în creştere. Produsele sunt la mare căutare, iar comercianţii nu duc lipsa de cumpărători, relatează Moldova 1.

Elena Ioniţă vinde de mai bine şapte ani cătină şi alte pomuşoare de sezon. Femeia spune că fructele au priorităţii benefice pentru sănătate.

„Mulţi preferă să o cumpere înainte de brumă, când bate bruma, ea are mai multe calităţi. Acumulează vitamina A până la C. Acestea, la care preţul este mai mare sunt din grădină de la oamenii”, spune Elena Ioniţa.

Comercianţii spun că în acest perioadă fructele sunt foarte solicitate de moldoveni. 

„Acesta este ziziphus. Este bun pentru tensiune, diabet. Acesta este calina, tot este buna pentru inimă”;
„Dacă nu mănânci din timp fructele acestea, iarna răceşti. Cătina are vitamina C şi ridică imunitatea”, spun comercianţii.

Oamenii spun că în acest sezon îşi fac plinul întrucât preferă tratamentele şi remediile naturiste.

„Punem cu zahăr, sămânţa o dăm în altă parte. Foarte bună, pentru răceală pentru toate”;
„Cu zahăr, numai cu zahăr. Pun un borcan în frigider şi mă simt mai bine după acesta”, spun oamenii.

 Specialiştii  spun că în această perioadă este necesar de a consuma fructele care conţin substanţe nutritive. 

„Şi în stare proaspătă este bine să consumăm şi în stare prelucrată termic sub formă de ceai sau gem, trebuie consumate aceste pomuşoare. Dacă e culoare violet are antioxidanţi şi e foarte bun pentru vedere”, menţionează nutriţionistul Sergiu Munteanu.

Un kilogram de ziziphusul poate fi găsit în comerţ cu 40 de lei, un kilogram de cătină între 100 şi 150 de lei, iar unul de măcieş este la un preţ de 30 de lei.  

 

Comentarii