Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

06 Aug. 2022 / 14:00

Grădina Zoologică va relua excursiile gratuite pentru copiii din familiile nevoiaşe

La Grădina Zoologică din Chişinău vor fi reluate excursiile gratuite pentru copiii din familiile social-vulnerabile, început cu luna septembrie. Pentru programare, reprezentanţii grupurilor trebuie să contacteze administraţia grădinii în prealabil. „Un grup poate să aibă în jur de 50-60 de persoane. Şi noi organizăm ghizii”, a precizat pentru IPN Olga Iuzvac, şefa Secţiei ştiinţifico-educaţionale a Grădinii Zoologice.

Ghizii le povestesc copiilor despre lumea animalelor sălbatice. „Le povestim copiilor despre animalele din colecţia noastră: despre istoria, numele, cum a ajuns la noi, care este caracterul, specificul întreţinerii la Grădina Zoologică şi în natură. Încercăm să promovăm mesajul important de a păstra natura”, a spus Olga Iuzvac.

La Grădina Zoologică din Chişinău sunt în jur de 1100 de animale şi păsări, care are peste 130 de specii. „Am planificat problemele onăm un urs, dar deocamdată nu putem face acest lucru din cauza lor cu hotarele. Acum trebuie să nu gândim cum vor ierna animalele, pentru cine şi ce putem construi. În plus, vrem să transferăm tigroaica într-o altă volieră, deoarece cel este acum şi foarte mică”, a spus Ana Şvedcenco, director-adjunct pentru sectorul zooveterinar.

Întreprinderea municipală „Grădina Zoologică” este unica instituţie de profil din ţară, fiind un adevărat centru de studii şi cercetări, instruire şi educaţie, odihnă şi acord.

Comentarii