Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

23 Sep. 2022 / 17:09

Guvernul Japoniei a oferit un loc de echipamente şi medicamente, inclusiv, pentru Institutul Oncologic (VIDEO)

Cei peste 400 de refugiaţi din Ucraina internaţi la Institutul Oncologic din Chişinău vor beneficia în continuare de tratament. Guvernul Japoniei a oferit un lot de echipamente şi medicamente, care vor fi utilizate şi pentru tratamentul pacienţilor moldoveni, informează Moldova 1.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii afirmă că Republica Moldova nu poate oferi îngriji medicale depline pentru refugiaţi, aşa cum presiunea asupra sistemului medical în această perioadă este încă destul de mare.

„Republica Moldova, la moment nu are posibilităţi maxime de a asigura toţi refugiaţii ucraineni cu servicii medicale, din acest considerent apelăm la suportul Organizaţiei Mondiale şi a Guvernelor statelor pentru a facilita cumva procesul şi donaţia de astăzi este una din aceste etape”, a spus secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Ion Prisăcaru.

Donaţia din partea Guvernului Japoniei constituie două fibro-bronhoscoape, un video laringoscop, 25 de pompe de infuzie, medicamente anticanceroase, anestezice şi soluţii pentru perfuzii.

„După 24 februarie, nu numai că am venit cu decizia de a oferi ajutor financiar, noi japonezii am început şi acţiuni. Am venit cu o decizie de a oferi echipamente medicale avansate. Printre beneficiarii acestor asistenţe se numără şi Institutul Oncologic”, a relatat ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama.

Şeful Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, Lars Johan Lonnback susţine că ajutorul pentru pacienţii din ţara noastră bolnavi incurabili nu se va opri aici. 

„Organizaţia Internaţională pentru Migraţie oferă asistenţă medicală şi susţine continuitatea îngrijirii celor mai vulnerabile persoane din cauza evenimentelor din Ucraina. Medicamentele şi echipamentele donate vor asigura continuitatea tratamentului oncologic în Republica Moldova”, a remarcat şeful OIM, Lars Johan Lonnback.

Valoarea ehipamentelor şi medicamentelor donate este de 230 de mii dolari. 

Comentarii