Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 12:57

Igor Talmazan a fost numit în funcţia de secretar general al Guvernului

Igor Talmazan a demisionat din funcţia de şef al Serviciului Vamal şi numit în funcţia de secretar general al Guvernului. Decizia a fost aprobată miercuri, 23 noiembrie, de Cabinetul de miniştri. El îşi va exercita noile atribuţii de serviciu începând din 24 noiembrie.

„Domnul Talmazan este şeful Serviciului Vamal, la moment, şi este bine cunoscut ca un manager extraordinar. A lucrat şi în cadrul Cancelariei, în corpul de control al doamnei prim-ministru de atunci dnei Sandu (n. red Maia Sandu). Cunoaşte foarte bine lucrul Cancelariei”, a remarcat Natalia Gavriliţa.

Nicolae Vutcariov, actualul vicedirector al Serviciului Vamal, va exercita interimatul de şef al acestei instituţii, a anunţat ministrul Finanţelor, Dumitru Budianschi.

Totodată, deputatul PAS, Adrian Băluţel, a fost numit secretar de stat în cadrul Cancelariei de Stat. Prim-ministra a precizat că această schimbare va fi o experienţă ce va ajuta la o mai bună legătură între Parlament şi Guvern.

Amintim că secretarul general al Guvernului, Dumitru Udrea, şi-a dat demisia din funcţie. El nu a precizat cauzele demisiei, însă a precizat că se va dedica în continuare bunăstării Republicii Moldova

Comentarii