Ştiri

Sursa imaginii: MSMPS

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

04 Oct. 2022 / 18:07

Încă un proiect în domeniul sănătăţii finanţat de Guvernul Japoniei

Un alt acord de grant, oferit prin intermediul Programului japonez „Kusanone” a fost semnat la Chişinău. Astfel, din acest grant, Asociaţia Medicală Teritorială din sectorul Botanica va achiziţiona un aparat modern de ultrasonografie, transmite Radio Moldova.

Directorul instituţiei, Marina Golovaci a menţionat că serviciul ecografic este tot mai solicitat de către cetăţeni. Ea afirmă că acest aparat va permite accesul mai rapid la servicii de calitate pentru toţi pacienţii, întrucât asociaţia deserveşte anual circa 210 mii de persoane.

„Achiziţionarea unui utilaj performant de ultimă generaţie va oferi oportunitate pacienţilor şi medicilor pentru a stabili cât mai precoce diagnosticul şi a oferi tratamentul necesar oportun. Serviciul ecografic a fost şi rămâne unul dintre cele mai importante şi cele mai solicitate investigaţii, or, acesta este unul neinvaziv, accesibil. Numărul anual de persoane, care efectuează examenul ultrasonografic în cadrul instituţiei noastre se ridică la circa 30 de mii”, a menţionat Marina Golovaci

Menţionăm că valoarea grantului este de 80 de mii de dolari.

Până acum, prin intermediul Programului Kusanone, Japonia a finanţat 80 de proiecte investiţionale, în sumă totală de aproximativ şapte milioane de dolari.

Comentarii