Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 14:55

Întreruperi masive de energie electrică în Republica Moldova. Andrei Spînu: „Avem repetarea situaţiei din 15 noiembrie”

În Republica Moldova au loc întreruperi masive de energie electrică. Informaţia a fost confirmată de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Dragi cetăţeni, azi avem repetarea situaţie din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informaţii suplimentare în cel mai scurt timp”, a declarat Andrei Spînu.

Întregul oraş din vestul Ucrainei, Lviv, este fără curent după ce au fost raportate lovituri pe scară largă - inclusiv în capitala Kiev. Primarul din Lviv a îndemnat oamenii să se adăpostească, în timp ce şeful regiunii Kievului a spus că infrastructura critică şi casele au fost atacate.

Rusia şi-a intensificat recent atacurile asupra reţelelor energetice ucrainene.

Amintim că pe 15 noiembrie curent, mai multe localităţi din ţară au fost deconectate de la energia electrică, după ce Rusia a dat cea mai masivă lovitură sistemului energetic al Ucrainei.

Din această cauză, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru ţara noastră s-a deconectat în regim automat, iar acest fapt a provocat şi atunci întreruperi masive de energie electrică în toată ţara. După acest incident, Andrei Spînu, a spus că riscurile deconectărilor de la energia electrică a localităţilor din Republica Moldova rămân înalte, iar orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situaţiei.

Comentarii