Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

02 Oct. 2022 / 20:01

Lucrările de licenţă realizate de absolvenţii unor universităţi din ţară, expuse la Parlament (VIDEO)

Pâine colorată obţinută din pulberi alimentari din sfeclă roşie şi spanac, aplicaţie pentru călătorii virtuale, băutură răcoritoare pentru diabetici, dar şi sisteme automate pentru orientarea panourilor solare. Invenţiile reprezintă lucrările de licenţă realizate de absolvenţii universităţilor din Bălţi, Cahul, Taraclia şi Comrat, prezentate în cadrul unei expoziţii la Parlament, relatează Moldova 1.


Absolvenţii au prezentat brevetele de invenţie sau studii de cercetare realizate în domenii precum drept, economie, filologie, psihologie sau arte.

 „Instituţia în care am studiat mi-a oferit un bagaj vast de cunoştinţe şi sunt fericită că avem posibilitatea să-mi demostrez cunoştinţele şi să fiu apreciată”;

„Este o iniţiativă salutabilă că în felul acesta reuşim să valorificăm activitatea de cercetare a studenţilor, de la universitatea de stat din Bălţi în primul rând, universitatea „Alecu Russo”.

„Afându-ne aici ne promovăm realizările şi avem posibilitatea să stabilim noi parteneriate de cercetare”.

Expoziţia a fost vizitată de oficiali, care au apreciat mobilitatea academică a tinerilor. 

 „Lucrările atât a profesorilor, cât şi tezele de licenţă ale studenţilor masteranzi sunt foarte aproape de necesităţile reale ale şcolii şi asta mă bucură foarte mult”, a spus deputata Liliana Nicolaescu-Onofrei.

 „Eu cred că este bine ca noi să promovăm aceste oportunităţi pentru toţi studenţii noştrii, în primul rând să rămână acasă acolo în regiunea de sud al ţării, mai aproape de familie”, a spus Ion Groza, deputat.

 „E bine că sunt lucrări, trebuie neapărat să se regăsească în industrie, în producere, în acel transfer tehnologic despre care noi vorbim. O să mai organizăm astfel de evenimente. Probabil la colegii o să ne mai gândim, pe filiera asta de educaţie profesională, care sunt sigur că acolo sunt foarte multe talente”, a precizat Igor Grosu, preşedintele Parlamentului.

În cadrul expoziţiei a fost prezentat un program artistic.

 

 

Comentarii