Ştiri

Sursa imaginii: zdg

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

18 Aug. 2022 / 10:50

Magistraţii francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil ce aparţine lui Vladimir Plahotniuc

Magistraţii francezi au aplicat sechestru asupra unui bun imobil al fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM) Vladimir Plahotniuc, în valoare de peste 4,2 milioane euro, echivalentul a 83,5 milioane lei. Potrivit autorităţilor franceze, imobilul se află în oraşul Sciez, una din zonele de elită ale Franţei.

Sechestrul aplicat asupra acestuia are ca scop garantarea posibilităţii aplicării pedepsei complementare a confiscării bunului în cadrul dosarului penal investigat de procurorii din Moldova.

„Judecătorul de instrucţie francez indică şi faptul că învinuitul Vladimir Plahotniuc ar fi creat o reţea criminală la nivel naţional şi internaţional în 2009-2019, iar cu implicarea învinuitului Ilan Şor au înregistrat societăţi cipriote şi panameze în Anglia şi au deschis conturi bancare pentru depunerea banilor deturnaţi din băncile din Moldova”, precizează Procuratura Generală. 

În continuare, bunul sechestrat urmează să fie administrat de către AGRASC, o agenţie franceză similară cu Agenţia pentru Recuperarea Bunurilor Infracţionale a CNA din Moldova, până la pronunţarea unei soluţii pe dosar.

Amintim că, Vladimir Plahotniuc a plecat din Republica Moldova în iunie 2019, după ce Partidul Democrat a cedat puterea unei coaliţii formate din Blocul ACUM şi PSRM, destrămată în noiembrie 2019.

Comentarii