Ştiri

Sursa imaginii: IGSU/Telegram

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 18:05

Mai mulţi maturi şi copii, deblocaţi din ascensoare, în timpul deconectării masive de energie electrică

Douăzeci şi unu de misiuni de salvare au fost realizate de salvatorii şi pompierii IGSU în timpul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova, în după amiaza zilei de miercuri, 23 noiembrie.

Angajaţii IGSU au efectuat 12 intervenţii de deblocarea a oamenilor din ascensoare, printre care se aflau şi doi copii. Mai mult, pompierii au intervenit în lichidarea a şapte incendii, dar şi descarcerarea unei persoane dintr-un accident de circulaţie.

Potrivit IGSU, de intervenţia echipelor IGSU a fost nevoie pentru deblocarea dintr-un apartament a unei minore în vârstă de şapte ani din strada Decebal  nr. 20 a municipiului Ungheni.

„În condiţiile lipsei masive de curent electric, Inspectoratul şi-a continuat activitatea neîntrerupt reuşind să ajungă la toate solicitările cetăţenilor. Subdiviziunile IGSU au fost conectate la surse alternative de energie fără de a-şi întrerupe activitatea”, anunţă IGSU.

De menţionat că în după amiaza zilei de astăzi, 23 noiembrie, întreruperi masive de energie electrică au fost înregistrate în toată ţara, din cauza bombardamentelor infrastructurii energetice a Ucrainei. Conducerea ţării a condamnat public acţiunile Federaţiei Ruse împotriva securităţii energetice ucrainene, care ar lăsa fără energie electrică inclusiv localităţile din Republica Moldova. Urmare a incidentului, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vasneţov, a fost convocat de urgenţă la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Comentarii