Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 15:38

Maia Sandu: „Rusia a lăsat Moldova pe întuneric”

Preşedinta ţării, Maia Sandu, a venit cu o reacţie, în urma deconectărilor masive de energie electrică din toată ţara. Şefa statului a declarat că „oricât de greu ar fi acum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”.

„Atacurile continuă şi acum în Ucraina. Oamenii îşi scot răniţii de sub dărâmături. Şi îşi plâng apropiaţii decedaţi. Viaţa oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice şi vom avea din nou lumină. Toate instituţiile statului lucrează în acest sens. Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric şi frig, care ucide intenţionat oameni, din simpla dorinţă de a ţine alte popoare în sărăcie şi în umilinţă. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, a spus Maia Sandu.

În Republica Moldova au loc întreruperi masive de energie electrică în toată ţara din cauza bombardamentelor infrastructurii energetice a Ucrainei. Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a spus că Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.

Amintim că pe 15 noiembrie curent, mai multe localităţi din ţară au fost deconectate de la energia electrică. Rusia a dat cea mai masivă lovitură sistemului energetic al Ucrainei de la începutul războiului, au declarat atunci autorităţile ucrainene. Loviturile au vizat atât instalaţiile de generare, cât şi sistemul de transport al energiei, iar în rezultat au fost introduse opriri de urgenţă.

Comentarii