Ştiri

Sursa imaginii: captura video

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

28 Iun. 2022 / 14:30

Ministrul Educaţiei: „Dorim să oferim studenţilor studii superioare de calitate” (VIDEO)

Ministrul Educaţiei, Anatolie Topală, a relatat că procesul de reorganizare a instituţiilor de învăţământ superior este necesar pentru a creşte calitatea studiilor, dar şi cu scopul modernizării infrastructurii universitare. Declaraţia a fost făcută în cadrul unui interviu la Moldova 1.

„Noi dorim ca să oferim studenţilor studii superioare de calitate, pentru aceasta ne propunem să modernizăm universităţile şi să le consolidăm astfel încât să avem universităţi mari care pot oferi o gamă largă de specialităţi utile pentru tinerii noştri”.

Totodată, ministrul Educaţiei a precizat care sunt beneficiile atât pentru studenţi cât şi pentru cadrele didactice.

„Ca sistem ne dorim universităţi puternice care să fie mai bine poziţionate în clasamentele internaţionale cu o gamă largă de specialităţi de calitate. Pentru studenţi vor fi studii mai relevante şi pregătite cu echipe la nivel de top şi ei vor obţine o diplomă cu o pondere mai mare. De asemenea modernizarea infrastructurii le va permite să beneficieze de laboratoare dotate, condiţii mai bune în cămine şi sălile de sport. Universităţile vor putea concentra mai multe finanţe pentru educaţie şi cercetare şi mai puţin se va utiliza pentru administraţii concentrând aceste resurse”, a relatat Anatolie Topală.

Amintim că, mai multe instituţii superioare de învăţământ vor fi comasate. Potrivit deciziei Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Universitatea de Stat din Moldova se reorganizează prin absorbţia Academiei de Administrare Publică, a Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Universitatea Agrară va fi absorbită de Universitatea Tehnică. Academia de Studii Economice se reorganizează prin absorbţia Institutului Naţional de Cercetări Economice. Iar Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă" se reorganizează prin absorbţia Universităţii de Stat din Tiraspol şi a Universităţii de Stat „Grigorii Ţamblac" din Taraclia.






 

Comentarii