Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

31 Mai 2019 / 19:04

Motiv de bucurie pentru copiii internaţi la un spital din capitală

Emoţii, zâmbete şi culoare pentru copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal nr.1 din capitală. În ajunul Zilei Internaţionale a Copilului, marcată pe 1 iunie, micuţii au uitat de boală şi au jucat şi dansat alături de personajele din poveste. Sărbătoarea a culminat cu dulciuri şi cadouri speciale pentru toţi. Evenimentul din acest an cu genericul „O societate sănătoasă, un viitor prosper!”, se află la cea de-a IV-a ediţie şi a devenit deja o tradiţie pentru Spitalul Clinic Municipal nr.1, relatează Mesager.

Toţi copiii internaţi au primit cadouri cu lucruri utile, precum scutece, hăinuţe, cărţi, iar distracţia lângă mascotele gigantice a adus zâmbete pe chipurile lor.

„Această sărbătoare vine şi cu o mare responsabilitate în adresa noastră. Responsabilitatea de a avea grijă de tânăra generaţie, responsabilitatea de a oferi atenţia şi grija copilaşilor, de a oferi o educaţie pe măsură, o adolescenţă minunată şi desigur că această tânără generaţie să se încadreze în societatea noastră”, a declarat Iurie Crasiuc, directorul Spitalului Clinic Municipal nr.1.

În prezent, în secţia pediatrică sunt internaţi în jur de 100 de copii cu vârste de până la trei ani.

„Luând în consideraţie situaţia demografică, sigur că numărul de copii este în descreştere, dar numărul patologiilor se menţin practic la un număr stabil. Sfaturile pentru părinţi, sigur ca să aibă o grijă deosebită, pentru că sănătatea copiilor se începe de la început, programarea gravidităţii, ducerea unei gravidităţi sănătoase şi ulterior naşterea cu un copil sănătos”, a declarat Dorina Rotaru, manageră a Serviciului neonatal-pediatric la Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Anual, la Spitalul Clinic Municipal nr.1 din capitală, în secţia pediatrică sunt internaţi În jur de 2000 de copii nou-născuţi şi de vârstă fragedă, care au diverse afecţiuni neurologice.

Comentarii