Ştiri

Sursa imaginii: imagine simbol

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Social

23 Iun. 2022 / 17:21

Pacienţii cu tumori benigne vor fi incluşi în rândul beneficiarilor de intervenţii de protezare

Pacienţii cu tumori benigne vor fi incluşi în rândul beneficiarilor de intervenţii de protezare sau implantare. Cheltuielile respective vor fi acoperite din Fondurile de asigurări obligatorii de asistenţă medicală. Parlamentul a aprobat proiectul pentru modificare a Legii ocrotirii sănătăţii, în două lecturi.

Unul din autorii proiectului de lege, membrul Comisiei protecţie socială sănătate şi familie, Adrian Belîi, a argumentat că după amploare şi defecte anatomice, intervenţiile chirurgicale de eradicare a formaţiunii sunt similare cu cele după cura chirurgicală a tumorilor maligne, producând aceleaşi leziuni anatomice şi psihologice severe. Includerea pacienţilor cu tumori benigne în rândul beneficiarilor de intervenţii de protezare sau implantare va elimina criteriul existent de discriminare şi va permite reabilitarea funcţională, anatomică, estetică şi psihologică a beneficiarilor, cu revenirea la viaţa socială şi activitatea de muncă. 

Numărul pacienţilor cu tumori benigne, care necesită implanturile şi protezările şi care se încadrează în prevederile actului adoptat este de până la şapte persoane pe an.

Comentarii