Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

02 Iul. 2022 / 08:01

România dispusă să ofere ajutor Republicii Moldova după atacul cu rachete din Odesa

România este dispusă să ajute victimele atacului cu rachetă de vineri dimineaţă din regiunea Odesa, a declarat ministrul de externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu în cadrul unei conferinţe de presă, notează digi24. Potrivit lui autorităţile române sunt în legătură cu cele ale Republicii Moldova, care administrează centrul de reabilitare pentru copii de la Sergheevca, transmite Radio Moldova.

Bogdan Aurescu a declarat că atacul de vineri asupra unor obiective civile din regiunea Odesa reconfirmă că este vorba despre un război nu doar ilegal în Ucraina, ci şi imoral şi care trebuie să ia sfârşit cât mai repede.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a spus că autorităţile din România sunt în contact permanent cu cele de la Chişinău, iar în măsura în care pot să ajute în legătură cu victimele acestui atac, o vor face.

Şi Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a condamnat atacul de ieri, cu rachete ruseşti asupra blocului de locuit şi a bazei de odihnă din localitatea Sergheevca din regiunea Odesa, care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, inclusiv copii.

 Amintim că Centrul de agrement, bombardat de ruşi în regiunea Odesa este, de fapt, sanatoriul pentru copii Sergheevca, instituţie care se află în subordinea Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova.

Comentarii