Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Social

06 Aug. 2022 / 13:13

S-a stins din viaţă fostul director al Filarmonicii Naţionale Mihail Murzac

Fostul director al Filarmonicii Naţionale şi ex-viceministru al Culturii, Mihail Murzac, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut de către Andrei Locoman, directorul general al Palatului Naţional.

Acesta a scris pe o reţea de socializare că Mihail Murzac a fost un profesionist desăvârşit, dar şi un bun prieten al artiştilor. 

„Toţi cei care au avut marele noroc să lucreze cu el, să-i asculte sfaturile, îşi vor aminti cu tristeţe de regret de acele clipe, reiterând că le-a fost ca un părinte, că le-a dat adevărate lecţii de viaţă, de omenie şi cumsecădenie. Toate acestea pe parcursul a peste 50 de ani, cât a deţinut importante funcţii în instituţii de cultură”, se arată în mesajul lui Andrei Locoman.

Mihail Murzac şi-a adus aportul la organizarea şi buna desfăşurare a multor evenimente de anvergură, cum ar fi Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor”, Festivalul Internaţional al vedetelor de operă şi balet „Invită Maria Bieşu”, Festivalul de creaţie şi interpretare a romanţei „Crizantema de argint”.
 

Comentarii