Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Dana Ciobanu

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

17 Aug. 2022 / 17:07

Şapte persoane publice vor lucra ospătari în cadrul proiectului „Hai, la şcoală”: Banii vor fi donaţi copiilor din familii social-vulnerabile (VIDEO)

Şapte persoane publice au acceptat provocarea de a exercita obligaţiile de ospătar în proiectul caritabil cu genericul „Hai la şcoală”. În câteva ore, participanţii au reuşit să strângă peste 50 de mii de lei, bani care fi donaţi la procurarea rechizitelor şcolare pentru 500 de copii din familii social-vulnerabile. După o scurtă instruire, vedetele au preluat responsabilităţile de ospătari şi au început să deservească clienţii. Pentru mulţi dintre ei a fost prima experienţă de acest gen, dar au fost încrezători că vor reuşi să obţină cât mai mult bacşiş pentru o cauză nobilă, relatează Moldova 1.


„Nu este atât de greu să fim concentraţi, disciplinaţi, să ne ştim locul şi să promovăm proiectul în sine, să explicăm tuturor clienţilor, în ce constă momentul donării, pentru cine donează ei acest bacşiş”, a afirmat actriţa Dana Ciobanu.

„Persoanele publice de la noi din ţară, şi nu doar, au o putere anumită şi o influenţă. Eu întotdeauna optez pentru a influenţa lucrurile pozitiv şi dacă una din misiunile noastre este asta, atunci haideţi să o facem”, a relatat Olga Ţipordei.

„Am înţeles cât e de important în ziua de azi să avem grijă ca acei copii care nu au acces la cele mai elementare lucruri, cum ar fi rechizitele şcolare, să fie ajutaţi, inclusiv de oamenii care au timp să bea o cafea foarte scumpă”, a menţionat jurnalistul Alexei Gurdila.

Clienţii susţin că astfel de evenimente sunt binevenite şi se artă dispuşi să contribuie în scopuri nobile, în special copiii.

„Este foarte binevenit pentru că întreaga comunitate trebuie să aibă emoţii pentru cei care un pic sunt în altă situaţie de risc şi atunci trebuie noi să punem umărul pentru ca să îi ajutăm”.

„E foarte important să ajutăm pe cei mai trişti ca noi, fiecare copil are dreptul la fericire şi are dreptul să meargă la şcoală bine pregătiţi. Chiar astăzi am venit să o susţinem pe Dana Ciobanu şi suntem încântate că ne deserveşte ea”.

Organizatorii spun că trebuie ajutaţi copiii din familiile vulnerabile, iar investiţiile în educaţie sunt de o importantă majoră.

„Noi an de an reuşim să strângem sume nu foarte mari, dar care ne ajută să pregătim copiii de şcoală. Oamenii sunt extrem de receptivi, toată lumea vrea să participe, dar pentru că ne aflăm în august, atunci când sunt foarte multe evenimente şi vacante, este destul de provocator să găseşti lume disponibilă”, a precizat Alina Florea, organizator.

Evenimentul cu scop caritabil „Hai, la şcoală” este organizat pentru a treia oară, la iniţiativa de The Moldova Project şi ASAP-digital Team.

Comentarii