Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Social

23 Sep. 2022 / 13:14

Sergiu Litvinenco: Prima etapă a reformei justiţiei urmează să fie încheiată la 31 decembrie

Prima etapă a reformei justiţiei urmează să fie încheiată la 31 decembrie anul curent, prin formarea Consiliului Suprem al Magistraturii din persoanele care au trecut cu succes prevetingul – a declarat în cadrul şedinţei Parlamentului ministrul Justiţiei Sergiu Litvinenco, relatează Radio Moldova.

Potrivit oficialului, cea de a doua etapă presupune reforma Curţii Supreme de Justiţie, proces care urmează să se finalizeze în vara anului viitor.

„Prima etapă a Consiliului Suprem al Magistraturii trebuie să se finalizeze la 31 decembrie şi să finalizeze nu doar prin ceea ce priveşte evaluare nemijlocită care se va sfârşi mai devreme, dar inclusiv cu alegerea oamenilor în aceste foruri. A doua etapă pe care o planificăm este reforma Curţii Supreme de Justiţie care derivă inclusiv din modificările constituţionale care au fost aprobate în Parlament. Planificăm ca, începând cu luna februarie să pornească procesul de reformare a Curţii Supreme de Justiţie, iar în luna iunie să avem o nouă Curte Supremă de Justiţie”, a menţionat Sergiu Litvinenco.

Potrivit lui, avizul Comisiei de la Veneţia este aşteptat în luna octombrie, după care urmează aprobarea de către Parlament a acestor reforme.

Comentarii