Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

01 Iul. 2019 / 19:46

Şoferii de troleibuze care nu vor include climatizoarele vor fi demişi

Şoferii de troleibuze care nu vor include climatizoarele în timpul călătoriei vor fi demişi. Avertizarea vine din partea primarului interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care a primit mai multe plângeri din partea locuitorilor capitalei. Oamenii spun că în transportul public este ca în saună, relatează Mesager.

„Foarte mulţi cetăţeni, prea multă căldură şi nu prea se simte chiar dacă este, tot aerul condiţionat care se primea era de la geamul deschis, doar un pic de aer mai rece şi atât”. „În transportul public care circulă prin sectorul Centru nu avem aparate de aer condiţionat”, spun oamenii.

Şoferii susţin însă că includ climatizoarele în zilele caniculare.

„Noi conectăm climatizoarele regulat, atunci când este cald. Nimeni nu mi s-a plâns până acum că îi este cald sau frig”, spune un şofer.

Potrivit autorităţilor municipale, şoferii care nu se vor conforma şi nu vor conecta sistemul de aer condiţionat riscă să fie concediaţi.

„Acesta este o ultimă avertizare pentru conducerea Parcului Urban de Autobuze, dacă unitatea de transport nu va fi păstrată în curăţenie astfel încât să nu creeze disconfort copiilor, părinţilor”, a declarat primarul interimar de Chişinău, Ruslan Codreanu.

„În troleibuze nu au ce economisi, într-adevăr consumul de energie electrică creşte la troleibuzele cu sistem de are condiţionat, însă este nesemnificativ şi politica RTEC nu este de a economisi pe confortul călătorilor”, a spus Dorin Ciornîi, directorul Regiei Transport Electric Chişinău.  

30 din cele 360 de troleibuze care circulă pe străzile capitalei sunt dotate cu sistem de aer condiţionat.

 

Comentarii