Ştiri

Sursa imaginii: simbol

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

08 Aug. 2022 / 11:55

Tarifele majorate în transportul public din municipiul Chişinău rămân în vigoare

Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Rîşcani a respins cererea Cancelariei de Stat privind anularea noilor tarife la transportul public în Capitală. Potrivit magistraţilor, această sesizare este neîntemeiată. Despre aceasta a anunţat primarul municipiului Chişinău, Ion Ceban, în cadrul şedinţei săptămânale a primăriei.

„A fost respinsă ca fiind neîntemeiată cererea reclamantului Cancelariei de Stat privind suspendarea executării dispoziţiei cu privire la stabilirea tarifelor de călătorie în transportul public. Mulţumesc organelor de drept că au fost corecţi în luarea deciziei finală. Se spune că totul este conform legii”, a menţionat edilul Ion Ceban.

Deocamdată, reprezentanţii Cancelariei de Stat nu au comentat informaţiile.

Amintim că după ce primăria municipiului Chişinău a majorat tarifele la călătoriile cu transportul public, Cancelaria de Stat a contestat decizia în instanţa de judecată.

Potrivit decizie, preţul unic pentru o călătorie în transportul public municipal s-a majorat de la 2 lei cu troleibuzul şi 3 lei cu microbuzul şi autobuzul până la 6 lei, indiferent de tipul transportului. 

Totodată, pensionarii şi elevii claselor primare circulă gratuit, iar mai multe categorii de cetăţeni pot procura abonamente la preţ redus.

Comentarii