Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Ecaterina Arvintii

Ştiri / Social

23 Noi. 2022 / 09:54

Termoelectrica, după ce subterana de la Circ a fost inundată: „Reţeaua termică a cedat din cauza vechimii conductei”

Termoelectrica anunţă că incidentul din bulevardul Renaşterii Naţionale 3, când subterana de la Circ a fost inundată, s-a produs din cauza vechimii conductei, care are un termen de exploatare de circa 47 de ani, fiind pusă în funcţiune în anul 1975. Potrivit Termoelectrica, avaria a fost lichidată în seara zilei de marţi, 22 noiembrie.

„Avaria din bulevardul Renaşterii Naţionale 3 a fost lichidată cu succes ieri, 22 noiembrie, până la miezul nopţii, astfel încât primul grup de consumatori au fost asiguraţi cu energie termică, începând cu orele 22:00”, anunţă Termoelectrica.

Potrivit sursei, reţeaua termică a cedat din cauza vechimii conductei care are un termen de exploatare de circa 47 de ani, fiind pusă în funcţiune în anul 1975. Prin urmare, echipele de intervenţie au asigurat înlocuirea unei porţiuni de opt metri de conductă termică cu diametrul nominal de 500 de mm.

Sursa citată precizează că la faţa locului au fost implicate mai multe echipe mobile de intervenţie, care au lucrat în regim non-stop pentru înlăturarea defecţiunii cât mai curând posibil.

Amintim că două persoane au fost evacuate de pompieri după ce o ţeavă cu apă fierbinte s-a spart într-o subterană din Chişinău. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de 22 noiembrie, pe bulevardul Renaşterii Naţionale din Chişinău.

Comentarii