Ştiri

Sursa imaginii: captură video

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

06 Iul. 2022 / 19:15

Un lot de echipamente medicale a fost donat Republicii Moldova de către Israel

Un lot de echipamente medicale a fost donat astăzi Republicii Moldova de către Israel. Ajutorul umanitar va fi transmis instituţiilor medicale din ţară, care acordă ajutor medical refugiaţilor din Ucraina, transmite Moldova 1.

„Noi am venit cu o donaţie în valoare de aproximativ 1 milion de dolari. Lotul donat cuprinde echipamente medicale pentru diagnostică şi pentru sălile de chirurgie. Aceasta este o primă tranşă de echipamente, urmează să ajungă în ţară cea de-a doua. Ajutorul este oferit de statul israelian atât pentru refugiaţi, cât şi pentru cetăţenii Republicii Moldova. Avem o comunicare foarte bună cu autorităţile de la Chişinău şi vă asigurăm că vom continua să acordăm tot suportul necesar”, a relatat Ambasadorul Israelului în Republica Moldova, Joe Lyon.

„Lotul reprezintă echipamente medicale. Sunt echipamente de diagnostic în primul rând, dar şi pentru săli de chirurgie care vor fi repartizate. Deja acest lot printr-un ordin al ministerului sunt repartizate în instituţiile medicale din ţară, vorbim de instituii care acordă ajutor medical refugiaţilor din Ucraina”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Ion Prisăcaru.

Costul ajutorului umanitar oferit de statul Israel este de 700 de mii de dolari.

Comentarii