Ştiri

Sursa imaginii: stiri.md

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Social

05 Aug. 2022 / 15:40

Un nou dosar pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Procurorul general suspendat va fi cercetat şi pentru îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi cercetat şi pentru îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, acţiuni care ar fi fost comise în perioada anilor 2014-2015. Consiliul Superior al Procurorilor i-a dat acordul procurorului desemnat, Victor Furtuna, să investigheze pretinsele infracţiuni. Acuzatorul de stat ar fi constatat în procesul de investigare a dosarului penal în care este vizat Alexandr Stoianoglo anumiţi indici de comitere a unor noi infracţiuni, potrivit IPN.

În funcţie de rezultatele investigaţiilor efectuate, în termen până la 30 de zile, Victor Furtuna urmează să decidă asupra pornirii urmăririi penale sau refuzului în pornirea urmăririi penale.

Alexandr Stoianoglo, care în prezent se află sub control judiciar,  a fost reţinut în octombrie anul trecut. Până acum a fost finalizată urmărirea penală pe un capăt de acuzare – depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta mai este acuzat de corupere pasivă, darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent şi favorizarea unui grup criminal organizat. Procurorul general suspendat pledează nevinovat pe toate capetele de acuzare.

La sfârşitul lunii mai, CSP i-a propus şefei statului eliberarea lui Alexandr Stoianoglo din funcţia de procuror general. CSP a luat cunoştinţă de raportul comisiei care i-a apreciat activitatea ca fiind nesatisfăcătoare.

Comentarii