Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/Poliţia RM

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Social

28 Iun. 2022 / 15:40

UPDATE Alerta cu bombă de la Judecătoria Chişinău sediul Buiucani, falsă

UPDATE 15:46 Alerta cu bombă de la Judecătoria Chişinău sediul Buiucani este falsă. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, nu au fost depistate obiecte sau substanţe explozibile. Ofiţerii secţiei investigare infracţiuni şi urmărire penală a IP Buiucani au dispus mai multe acţiuni în vederea identificării autorului.

Totodată, oamenii legii au iniţiat un cauză penală pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism. Persoana culpabilă de infracţiune riscă amendă de până la 42 500 de lei cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

ŞTIREA INIŢIALĂ: O nouă alertă cu bombă la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani. Toţi angajaţii şi cetăţenii care la moment se aflau în incinta clădirii au fost evacuaţi.Potrivit poliţiei, în jurul orei 13:50, Inspectoratul de Poliţie Buiucani, a fost sesizat precum că în incinta Judecătoriei Chişinău sediul Buiucani, este amplasat un obiect explozibil. Apelul la serviciul 112 fiind făcut de un bărbat.

La faţa locului s-au deplasat toate serviciile specializate. Forţele de ordine imediat au încercuit zona şi evacuat toţi angajaţii care se aflau în incinta clădirii.

Totodată, la faţa locului au fost solicitaţi angajaţii secţiei tehnico-explozibile pentru a verifica clădirea.

Comentarii